“Vergeet dure mediacampagnes en investeer in medewerkers”

Wakker het enthousiasme aan van je personeel met Aanstekers gezocht! Dit event meet hoe enthousiast medewerkers werkelijk zijn. Het stimuleert hun betrokkenheid bij je organisatie. Bovendien leren medewerkers hoe ze het enthousiasme kunnen aansteken bij anderen.

Waarom Aanstekers gezocht!?

Het hebben van een heldere missie, visie, why of merkbelofte is voor organisaties tegenwoordig vanzelfsprekend. Maar herkennen medewerkers zich hier ook in? Zijn ze betrokken en dragen ze het verhaal van je organisatie enthousiast uit? En wat vertellen ze eigenlijk over je organisatie op een congres of een verjaardagsfeest? Relevante vragen in een tijd waarin mediabudgetten onder druk staan. Vergeet dure mediacampagnes, enthousiaste medewerkers zijn dé sleutel tot succes en groei van je organisatie. Met hun betrokkenheid en enthousiasme zorgen zij dat bestaande klanten graag blijven en nieuwe relaties graag klant worden. Recent onderzoek onderstreept het belang van enthousiaste en betrokken medewerkers:

“48% van de consumenten vindt medewerkers betrouwbaarder dan de pr-afdeling, ceo of oprichter van het bedrijf.” Bron: 2016 Edelman Trust Barometer

"Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid" Bron: Effectory

“Bedrijven met betrokken medewerkers presteren tot wel 202% beter” Bron: Gallup  

Wat biedt Aanstekers gezocht!?

Aanstekers gezocht! is een interactief enthousiasme event dat ervoor zorgt dat medewerkers zich betrokken voelen bij waar je organisatie voor staat en in gelooft. Het verbindt medewerkers en zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

Aanstekers Gezocht! maakt bovendien dat ze nog enthousiaster over je organisatie worden en dit doorgeven aan klanten en relaties. Je krijgt na afloop een heldere rapportage over hoe betrokken en enthousiast medewerkers zijn

Het programma

Het event vindt plaats op een locatie naar keuze en duurt een dagdeel. Vooraf bereiden we dit voor met een klein team van sleutelfiguren uit je organisatie.

Tijdens het event beantwoorden deelnemers vragen over hun organisatie zoals over hun persoonlijke betrokkenheid, beleving en enthousiasme, met behulp van stemsoftware via hun smartphone of tablet. Zo weet je als directie of bestuur wat er daadwerkelijk leeft onder je medewerkers. Bovendien leren medewerkers tijdens een leuke en interactieve pitchsessie met collega’s hoe ze in hun eigen woorden anderen enthousiast kunnen maken over je bedrijf.

Resultaat

In een dagdeel realiseer je als organisatie de volgende doelen:

 • Verbinding en richting: de neuzen zelfde kant op in je organisatie
 • Een heldere een aanstekelijke pitch voor deelnemers door praktisch te oefenen met elkaar
 • Medewerkers leren over de kracht van een persoonlijke drijfveer of de ‘why’ en het belang van hun eigen enthousiasme voor de groei van je organisatie
 • Medewerkers leren over het belang van ‘superpromoters’ en hoe ze actiever kunnen bijdragen aan het creëren van meer ‘superpromoters’. 

Voor wie?

Aanstekers gezocht! is bedoeld voor ambitieuze profit en non-profit organisaties die de stap willen maken van ‘goed naar geweldig’ door het potentieel van hun medewerkers nog beter te benutten. Het is geschikt voor organisaties of teams van dertig tot honderd personen.

Wat krijg je als organisatie?

Aanstekers gezocht! bestaat uit: 

 • Enthousiasme-peiling: alle deelnemers krijgen een stem door het gebruik van interactieve software
 • De vragen voor de medewerkers zijn afgestemd op je organisatie
 • De response is anoniem en wordt live gepresenteerd
 • Gebruik van de Catchbox: dankzij deze gooimicrofoon blijft iedereen alert­
 • Professioneel opgemaakte uitnodiging voor medewerkers, geschikt voor mail of drukwerk
 • Rapportage met kwantitatieve terugkoppeling van het enthousiasme binnen en buiten de organisatie
 • Evaluatie- en adviesgesprek o.b.v. rapportage van de resultaten
 • 3 ‘aanstekelijke’ T-shirts voor het eigen organisatieteam
 • Unieke groepsfoto waar het enthousiasme vanaf spat, uitstekend inzetbaar om enthousiasme op social media te delen

Ervaringen

De eerste editie van Aanstekers gezocht was voor medewerkers en relaties van Eigenwijks. 87,5 % was enthousiast tot zeer enthousiast over het evenement. En 82,4% gaf aan veel te hebben geleerd en vond het na afloop makkelijker om hun enthousiasme over Eigenwijks te delen met anderen.Dick Glastra-van Loon, directeur van Eigenwijks:

"Er zijn van die waardevolle ervaringen die je graag wilt delen met collega directeuren/managers, omdat je hen dezelfde ervaring gunt.

Begin maart had ik zo’n ervaring: het enthousiasme event Aanstekers Gezocht! Een middag met al onze medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers, waarin het belang van enthousiasme voor de Groei van je eigen organisatie werd ervaren. Een energieke middag met een gevarieerd programma qua vorm en inhoud. Een ervaring die blijft ‘plakken’ en dus impact heeft. Ik gun jou en je medewerkers een dergelijke ervaring. Dit kan wel eens een zeer welkome verrassing zijn!"

Ook enthousiast?

Kijk op www.aanstekersgezocht.nl voor foto's van het eerste event Aanstekers gezocht!

Of bel of mail met:

Jasper van Bochove: 06 81 56 26 14, jasper@caramelbusiness.nl
Roderik Berghegen: 06 30 13 9682, roderik@pitvis.nl

Aanstekers Gezocht! is een initiatief van Caramel Business en Pitvis.

 

Diensten

Vraag hier Aanstekers Gezocht! aan

Velden met een * zijn verplicht
 
“Jouw bedrijf laten
groeien door enthousiasme?”